donderdag 29 augustus
19:00 – 19:30

Een queen: wankel, onzeker, arrogant en met stijl. Ze is een popster gekleed in knuffels. Kwetsbaar en glamoureus. Een aandoenlijke en komische koorddanseres. Een zangeres met tegendraadse toon. Een tragedie in neon en confetti.

Sien gebruikt koorddans, 100 kostuums, glitter en zang om zich achter te verbergen. Met haar performance balanceert ze – letterlijk – tussen de reflex om zich te beschermen en het verlangen om te flaneren. Vorig jaar stond Sien met een korte act op Circusbende Festival en dit jaar is de work in progress vertoning van haar eerste solovoorstelling MORE IS MORE.

Sien Van Acker groeide op in Leuven, ze ontdekte als zesjarige het circus. Het circusvirus had haar zodanig te pakken dat zij later een professionele circusopleiding volgde aan ACaPa in Tilburg. Ze ontwikkelde verder aan Esacto’Lido in Toulouse, waar ze in 2023 afstudeerde als koorddanser. Ondertussen werd Sien gebeten door een tweede virus: kostuum en scenografie, die een prominente plek opeisen in haar werk als circusartiest.

Artiest, regie en kostuums: Sien van Acker

in creatiefase – circus – koortdansen – humor

Erasmuspark, Amsterdam West

Regulier – €8
7 tot18 jaar – €6
Stadspas – €2.50

30 minuten

7+

Nederlands

kaartverkoop
rolstoel-toegankelijk
gesproken taal

Circusbende heeft verschillende faciliteiten voor rolstoelgebruikers, mensen met een kleine portemonnee, dove en slechthorende mensen, blinde en slechtziende mensen.