Kersvers is de plek voor try-outs en work in progress. In andere woorden, een plek waar vallen en opstaan wordt aangemoedigd. Waar doorgewinterde artiesten nieuw werk uitproberen en waar alumni het publiek beproeven. Kersvers bestaat uit een blok van vier korte acts die achtereen worden getoond, zonder met elkaar verbonden te zijn. 

Johanna is in 2024 afgestudeerd aan Codarts Circus Arts in Rotterdam. Greyscale is haar afstudeerwerk waarin ze door een grijs gebied navigeert, een gebied tussen controle en overgave. Ze reflecteert op het zelfbeeld dat we creëren om binnen professionele ruimtes te kunnen bestaan. Met haar discipline acrodans beweegt Johanna zich door het spanningsveld waar de kunst om jezelf te zijn wordt uitgedaagd door een realiteit van rollen vervullen en voldoen aan verwachtingen.

Fernando Torres is geboren in Punta Arenas, de zuidelijkste stad van Chili. Hij begon met jongleren uit nieuwsgierigheid en plezier. Zo werd hij jaren later als autodidactische artiest gespecialiseerd in club toegelaten aan Le Lido in Toulouse. Le Dernier Souvenir de mon Horloge is zijn afstudeerwerk. Het betekent: de laatste gedachte van mijn horloge. Het is een zoektocht naar de effecten van nieuwe magie en jongleren.

Clara en Lotte zijn in 2024 afgestudeerd aan Codarts Circus Arts in Rotterdam. Lotte is gespecialiseerd in cyr wiel en Clara in Chinese paal. In A Line and a Circle zien we een korte Chinese paal van twee en een halve meter. De naam van de act synchroniseert met de vorm van hun disciplines, een paal als een lijn en een cyr wiel als een cirkel. Ze onderzoeken de mogelijkheden om deze disciplines te combineren, zowel op technisch als op esthetisch vlak.

circus – work in progress

Erasmuspark, Amsterdam West

Donatie

60 minuten

Alle leeftijden

Language no problem

donatie
rolstoel-toegankelijk
language no problem
NGT vertaling op 01/09

Circusbende heeft verschillende faciliteiten voor rolstoelgebruikers, mensen met een kleine portemonnee, dove en slechthorende mensen, blinde en slechtziende mensen.