Met Circusbende Festival laten we zien dat het anders kan. Ieder jaar maken we het festival weer een stukje toegankelijker. De weg daar naartoe wordt gekenmerkt door onderzoek, conversatie en actie. Lees hieronder wat we deze vijfde editie te bieden hebben!

Hoge hekken en hoge prijzen maken plaats voor een gratis toegankelijk terrein met circusvoorstellingen op donatie en in de kaartverkoop en een gratis muziekprogramma. Bij de voorstellingen op donatie, mag je zelf beslissen wat je wilt en kúnt geven. Voor deze voorstellingen kun je niet reserveren dus wees er op tijd bij.

Bij bijna alle voorstellingen is taal niet leidend om van de voorstelling te genieten. Alleen bij Pieter Post met Mr Jones speelt taal een belangrijke rol.

Beide locaties zijn gedeeltelijk toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Voor elke voorstelling reserveren we een aantal plekken. Bij de betaalde voorstellingen koop je een speciaal rolstoelkaartje in ons kaartverkoopsysteem. Bij donatie voorstellingen geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

In hoeveel talen kun je `hallo, hoe gaat het ́ zeggen? En kun je dit ook in Nederlandse gebarentaal? Er leven 1,8 miljoen dove en slechthorende mensen in Nederland, waarvan zo’n 30 duizend door middel van Nederlandse Gebarentaal communiceren. Op de zondagen op beide locaties bieden we extra voorzieningen voor dove en slechthorende mensen. Loop mee met de circusparade, kom naar het gebarencafé bij de bar, of bezoek circusvoorstellingen met Nederlandse gebarentaal tolk!

La Contrebande – Bal Trap
Zondag 20 augustus
15.00 – 15.45 uur
Voorstelling op donatie 

Kersvers West
Zondag 20 augustus
17.00 uur – 17.45 uur
Voorstelling op donatie 

Nicanor de Elia – Copyleft
Zondag 3 september
16.00 – 16.45 uur
Tickets: €14.00 – €6.00 

Pieter Post – Mr Jones
Zondag 3 september
15.15 – 15.45 uur
Voorstelling op donatie 

Elke zondag lopen horende, dove en slechthorende kinderen in feestelijke optocht naar het Circusbende Festival! Waarbij taal en geluid geen rol spelen. Omdat circus voor iedereen verstaanbaar is en daardoor kan verenigen.