vraag & antwoord

De inbox van Circusbende overstroomt en we hebben niet de tijd om op al deze waanzinnige mails te antwoorden. In de regel programmeren wij enkel voorstellingen die de programmeurs live gezien hebben. Denk je toch waanzinnig bij ons aan te sluiten of wil je jezelf onder de aandacht brengen? Stuur ons dan een mail naar acts@circusbende.nl.

Nieuw circus, het hedendaagse circustheater, is moeilijk te plaatsen. En juist dat moeilijke, dat ongrijpbare, dat fluïde karakter is wat ons aantrekt. Nieuw circus is manipulatie van lichamen en objecten waarin de kennis van het traditionele circus als gereedschapskist wordt meegedragen. Soms gebruikt een artiest een stuk gereedschap maar soms wordt het ook helemaal losgelaten. Deze vrijheid staat symbool voor de kunstvorm, en haar rijke geschiedenis biedt niet zomaar een gereedschapskist, maar een kist waar de geschiedenis van vele culturen in te vinden is.

Het merendeel van het festival is voor alle leeftijden. Sommige programmaonderdelen zijn niet voor kinderen, let dus goed op de aangegeven leeftijdsgrens bij de voorstellingen en het randprogramma.

Graag aan de lijn op het terrein. Alleen hele stille schoothondjes en hulphonden mogen mee naar de voorstelling. En hondendrollen zijn nergens toegestaan.

Op het terrein zijn alle leeftijden welkom. Let bij de voorstellingen alsjeblieft wel goed op de leeftijdsgrens en als je baby gaat huilen tijdens een voorstelling verwachten we dat je weg gaat.

Ga naar de informatiebalie, daar verzamelen we alle gevonden voorwerpen. Niets gevonden? Stuur dan een mail naar kwijt@circusbende.nl

Nee, je kunt van alle kanten het terrein binnenwandelen, helemaal gratis. 

Voor sommige voorstellingen kun je kaartjes kopen en andere zijn op donatie. Lees hier meer over het kopen van kaartjes.

Het is niet mogelijk om kaarten te reserveren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Kaartjes kunnen niet geretourneerd worden en we geven geen geld terug. 

Je kunt een poging wagen aan de kassa op het terrein zelf, maar we beloven niets. 

Bij de voorstellingen op donatie mag je zelf beslissen wat je wilt geven en kijk je naar wat je kunt geven. Om het makkelijker te maken, geven we een richtprijs. Dat is een suggestie van wat wij denken dat een goede prijs zou zijn (als je dat kunt lijen). De reden dat we veel voorstellingen op donatie hebben, is omdat we aan iedereen de mogelijkheid willen geven om voorstellingen te zien. Donatie als sociaal principe dus.

Nee, de bijna de helft van het programma is op donatie. Nog meer korting kunnen we ons niet veroorloven, er zit vast en zeker iets tussen wat bij jouw portemonnee past.

Nee, je kunt van alle kanten het terrein binnenwandelen, helemaal gratis. 

We doen ons best het festival zo rolstoeltoegankelijk mogelijk te maken. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

We maken extra ruimte voor fietsen vlakbij het festivalterrein, volg de bordjes!

Niet voor bezoekers maar wel als je komt vrijwilligen. Lijkt dit je leuk? Lees hier meer.

Op het terrein is allerlei eten, van popcorn tot soep. Wij zeggen: geen dieren in het circus, geen dieren op je bord. Dus alles is plantaardig.

Ja, maar geen glaswerk alsjeblieft, dat mag niet van de gemeente. Mocht je genoeg geld hebben om drankjes bij onze bar te kopen dan stellen we dat zeer op prijs want geld moet rollen willen we voort kunnen bestaan.

Je kunt betalen met contanten of met pin. Ook bij de voorstellingen op donatie zijn (wandelende) pin machines.