Over de voorstelling

De allereerste wereldpremière op Circusbende Festival! Het is de voorstelling Petroleo van compagnie LPM. De naam LPM herken je misschien van vorig jaar, waar ze met Piti Peta Hofen voor een uitverkochte tent speelden. Hun nieuwste creatie Petroleo is een komische beproeving die tot de uiterste mogelijkheden van de discipline ‘jongleren met ring’ leidt. De artiesten, Andrès en Gonzalo, spelen twee ijzersterke versies van henzelf. Al 10 jaar wijden ze hun leven aan spontane ontdekking en obsessieve beoefening van deze discipline. En dat mondt tijdens Petroleo uit in een absoluut avontuur en een viering van enthousiasme. Je gelooft niet wat je ziet, van gedaantewisseling tot salsa, van mini naar groots. En tranen op je knieën van het lachen.

Over de compagnie

Cie LPM bestormt de wereld sinds 2013. De eerste creatie Piti Peta Hofen is nog steeds een groot succes. De oprichters – Johannes, Lucas en Andrés – hebben elkaar ontmoet tijdens de opleiding aan Le Lido. Voor de creatie van Petroleo is Andrès een samenwerking aangegaan met Gonzalo, die in 2022 met Compagnie Stoptoi bij Circusbende speelde. Naast Petroleo en Loop speelt hij ook in Copyleft en Juventud van Compagnie Nicanor de Elia. Copyleft is op de NDSM te bezoeken. 

Het team

Artiesten: Gonzalo Fernández Rodriguez (ES), Andrès Torres Diaz (ES)
Artistieke begeleiding: Julien Mandier 
Techniek: Jesus Aragones en Gaston Parraga
Lichtontwerp: Clément Devis en Manue Guilbert
Geluid: Andrès Torres Diaz
Productie: Caroline Pelat 

Partners

La Central del Circ (ES), Le PRATO, Pôle National de Cirque (FR), DYNAMO Workspace, Odense (DK), El Invernadero (ES), Kim Cook Studios, California (USA), CIRCa, Pôle National de Cirque (FR), La Maison de la Culture de Tournai (BE), ARCHAOS, Pôle National de Cirque de Marseille (FR), CECO Guatemala (ES), Konvent (ES), Escuela Carampa de Madrid (ES), l’Esacto-LIDO (FR), El Invernadero (ES)

Foto’s & Video’s

GENRE
circus – wereldpremiere – jongleren – humor – chaos

LOCATIE

Erasmuspark, Amsterdam West

PODIUM

Code Rood

PRIJS

Volwassenen €16
6 t/m 12 jaar €12
>6 jaar gratis

TAAL

Language no problem

NL