DONDERDAG 29 augustus
19:30 – 20:25

Wat krijg je als je Mr. Bean mixt met Roald Dahls ‘Meneer Griezel’ en een circusartiest? Een geniale mix van objecttheater, clownerie en miniatuurcircus. Een ogenschijnlijk zeer rustig personage dat ongelofelijk nauwgezet, delicaat en ordentelijk is, en met al die eigenschappen tot in de puntjes doorslaat in het zetten van een kopje thee. VU is een solovoorstelling van Etienne Manceau waarin objecttheater, obsessie, humor en ongekende precisie de boventoon voeren. Het is een klein meesterwerk.

Wij horen de naam Etienne Manceau maar al te vaak, genoemd door artiesten die hem als grote inspiratiebron beschouwen. Etienne, afgestudeerd aan Le Lido, is onderdeel van de compagnie Sacekripa, opgericht in 2003 door vijf circusartiesten. Samen maken ze voorstellingen die op het randje balanceren van circus, dans en fysiek theater. Hij is diep betrokken in het circusveld, niet alleen als artiest maar ook als dramaturg en als gastdocent bij Le Lido. Etienne toert met Vu (2012) en Vrai (2020).

Artiest: Etienne Manceau (FR) – Extern oog: Sylvain Cousin (FR) – Productie: Cie Sacékripa

Pronomade(s) (FR), Quelques p’Arts, Centre National des Arts de la Rue et de l’Espace Public (FR), CIRCa, Pôle National des Arts du Cirque, La Petite Pierre (FR), l’Espace Catastrophe, Centre International de Création des Arts du Cirque (BE), La Grainerie (FR), Le Lido, Centre Municipal des Arts du Cirque de Toulouse (FR), l’Eté de Vaour (FR)

circus – objecttheater – humor

Erasmuspark, Amsterdam Noord

Regulier – €18
6 tot 18 jaar – €10

55 minuten

6+

Language no problem

kaartverkoop
rolstoel-toegankelijk
language no problem

Circusbende heeft verschillende faciliteiten voor rolstoelgebruikers, mensen met een kleine portemonnee, dove en slechthorende mensen, blinde en slechtziende mensen.